کد خبر:14352
پ
سرپرست پارک ملی گلستان گفت:

چهار تفرجگاه پارک ملی گلستان آماده ارائه خدمت به مسافران نوروزی است

سرپرست پارک ملی گلستان گفت: مسافران در طول تعطیلات نوروز از افطار تا سحر می‌توانند از چهار تفرجگاه‌ «گلشن یک و ۲، آبشار گلستان و گلزار» این ذخیره‌گاه زیست‌کره برای اسکان موقت و استراحت استفاده کنند. به گزارش تحرک نو به نقل از ایرناوحید خیرآبادی روز دوشنبه در بازدید از تفرجگاه گلشن به خبرنگاران اظهار […]

سرپرست پارک ملی گلستان گفت: مسافران در طول تعطیلات نوروز از افطار تا سحر می‌توانند از چهار تفرجگاه‌ «گلشن یک و ۲، آبشار گلستان و گلزار» این ذخیره‌گاه زیست‌کره برای اسکان موقت و استراحت استفاده کنند.

به گزارش تحرک نو به نقل از ایرناوحید خیرآبادی روز دوشنبه در بازدید از تفرجگاه گلشن به خبرنگاران اظهار کرد: زیرساخت‌های اولیه مانند دسترسی به آب آشامیدنی، سرویس بهداشتی و نمازخانه در این چهار تفرجگاه‌ها و همچنین منطقه گلشن و میرزابایلو به واسطه مرکزیت بازدیدکنندگان از موزه تاریخ طبیعی فراهم است.

وی افزود: آمار بالای تردد خودروهای عبوری گردشگران و مسافران با توجه به قرارگیری در مسیر زوار مرقد امام هشتم(ع) و تنوع قومیتی ساکنان در روستاهای حاشیه این پارک در کنار ویژگی‌های طبیعی و گونه‌های جانوری و گیاهی و تنوع اقلیمی از مزیت‌هایی است که پارک ملی گلستان را در مقایسه با دیگر پارک‌های ملی شاخص کرده است.

به گفته وی، پارک ملی گلستان نخستین پارک ملی در کشور است که به عنوان ذخیره‌گاه زیست کره سال ۱۹۷۶ میلادی در سازمان یونسکو به ثبت رسید و همچنین ثبت جنگل‌های هیرکانی در سال ۲۰۱۹ بر ارزش آن افزوده است.

رییس پارک ملی گلستان با اشاره به اینکه این پارک به لحاظ غنای تنوع زیستی در کشور و خاورمیانه حرف اول را می‌زند. اظهار کرد: تاکنون بیش از هزار و ۳۶۰ گونه گیاهی، هزار و ۱۰۰ گونه حشره، ۱۵۰ گونه پرنده، ۶۹ گونه پستاندار، ۲۴ گونه خزنده و دوزیست و ۱۰ گونه ماهی در عرصه‌های جنگلی و مرتعی و منابع آبی این پارک شناسایی شده است.

خیرآبادی افزود: پارک ملی گلستان یک سوم گونه‌های پرندگان و پستانداران کشور را در خود جای داده است.

به گزارش ایرنا، پارک ملی گلستان در سال ۱۳۳۶ شمشی با نام «آلمه و ایشکی» مورد حفاظت قرار گرفت و نخستین پارک ایران است که از سال ۱۳۵۴ در فهرست میراث جهانی یونسکو به عنوان یکی از ۵۰ ذخیره‌گاه محیط زیستی کره زمین ثبت شد.

این ذخیره‌گاه زیست کره به دلیل موقعیت جغرافیایی، توپوگرافی و رویشگاهی شامل طیف وسیعی از زیستگاه‌ها، اکوسیستم‌ها و رویشگاه‌های تپه ماهوری با عناصر شاخص ایرانی تورانی مانند درخت تاغ، گونه آهوی ایرانی، قوچ و میش، رویشگاه‌های هیرکانی با عناصری مانند درخت راش، گونه جانوری مرال و زیستگاه‌های کوهستانی با عناصری مانند درخت ارس و گونه‌های پلنگ ایرانی و کل و بز است.

گونه‌های جانوری پارک ملی گلستان شامل آهو، پلنگ، تشی، خرس قهوه ایی، خرگوش، حشره خورها، راسو، روباه، روباه ترکمنی، رودک، سمور جنگلی، سیه گوش، شوکا، شنگ، قوچ و میش، کل و بز، گراز، گربه پالاس، گرگ، مرال، سمندر، قورباغه جنگلی، وزغ سبز، لاک پشت چهار چنگالی، مارمولک بی پا، مار آبی، مار قیطانی، گرزه مار و افعی قفقازی است.

پارک ملی گلستان بزرگ ترین و قدیمی ترین پارک ملی کشور با مساحت ۹۱ هزار و ۸۹۵ هکتار در حوزه سرزمینی شهرستان گالیکش در شرق استان گلستان واقع است و بخشی از آن در خراسان شمالی و استان سمنان قرار دارد.

این پارک دارای سه نوع آب و هوای متفاوت خشک، نیمه خشک و نیمه مرطوب است که همین ویژگی باعث شده دارای پوشش گیاهی متنوع از استپ خشک تا جنگل انبوه باشد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × چهار =

کلید مقابل را فعال کنید