کد خبر:2243
پ

وضعیت لحظه به‌ لحظه سخت‌تر می‌شود؛کادر درمان دیگر رمقی ندارند

استان‌ دچار بحران شده‌ و همه شهرستانها به رنگ قرمز درآمده‌اند و از طرفی ‌رؤسای بیمارستان‌ها همچنان از طغیان موج پنجم کرونا ‌ابراز نگرانی می‌کنند‌ چرا که وضعیت کشور لحظه به‌ لحظه سخت‌تر می‌شود.به گزارش تحرک نو؛مدت‌هاست که پزشکان و مدافعان سلامت هشدار می‌دهند‌ که اگر ‌رعایت پروتکل‌های بهداشتی جدی گرفته نشود،فاجعه‌ای در راه است؛عادی‌انگاری […]

استان‌ دچار بحران شده‌ و همه شهرستانها به رنگ قرمز درآمده‌اند و از طرفی ‌رؤسای بیمارستان‌ها همچنان از طغیان موج پنجم کرونا ‌ابراز نگرانی می‌کنند‌ چرا که وضعیت کشور لحظه به‌ لحظه سخت‌تر می‌شود.
به گزارش تحرک نو؛مدت‌هاست که پزشکان و مدافعان سلامت هشدار می‌دهند‌ که اگر ‌رعایت پروتکل‌های بهداشتی جدی گرفته نشود،فاجعه‌ای در راه است؛عادی‌انگاری کاذب در شهر کاملا مشهود است.برگزاری مجالس شلوغ،دورهمی‌های خانوادگی،رستوران‌های شلوغ،بازارهایی که تا دیروقت پذیرای خیل مشتریان هستند،سفرهای تابستانی و بدتر از همه عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سطح جامعه سبب انفجار بیماری کووید ‌شده است.

‌ظرفیت تخت‌های بیمارستانی پر شد و فضای بستری و بیمارستانی کافی برای پذیرش سیل عظیم بیماران وجود ندارد و کادر درمان خسته و فرسوده شده‌اند و جانی در رمق آنها نمانده است؛اما چرا هیچ‌کس تصمیم نمی‌گیرد؟چرا هیچکس گوش نمی‌دهد؟!چرا همه فکر می‌کنند که تنها باید با فشار بر سیستم درمان در آخرین حلقه از این زنجیره معیوب کار را مدیریت کرد؟!نزدیک به یک سال و نیم از شروع این بلا می‌گذرد و بسیار آموخته‌ایم؛بسیار آزموده‌ایم!تا کی باید شاهد از دست دادن عزیزان‌مان باشیم!تاکی باید نظاره‌گر داغ و ضجه‌های فرزند و مادر و پدر و خواهر و برادر و همسرانی باشیم‌ که می‌شد امروز در کنار عزیزان‌شان باشند!

خیابان‌ها،مغازه‌ها،ادارات،بانک‌ها،باشگاه‌ها و باغات عروسی و مساجد و همه و همه به گونه‌ای در روند معمول و حتی بیش از معمول خود فعالند که گویی هیچ خبری از بیماری نیست و هیچ اتفاقی نیفتاده.سکوت مسئولان به قدری عمیق است که گویی شنیدن خبر درگذشت روزانه بیش از ۵۰۰ هزار نفر از مردم عزیزمان،جزئی از اخبار روزانه‌ای است که دیگر هیچ حساسیتی در ایشان ایجاد نمی‌کند.
متاسفانه خیز جدید بیماری کرونا با گونه دلتا منجر به اشغال ظرفیت تخت‌های بیمارستانی ‌شده و ارائه خدمت به بیماران با ایثار کادر سلامت و به دشواری بسیار انجام می‌شود.در این شرایط خطرناک،بی‌توجهی به دستورالعمل‌های بهداشتی و ادامه برگزاری تجمع‌های خانوادگی،اجتماعی و رفت و آمدها باعث افزایش تصاعدی تعداد بیماران و مرگ و میر آنان می‌شود.

مراکز درمانی از ۱۸ ماه پیش تاکنون بی وقفه در حال خدمت به بیماران کووید و غیر کووید بوده‌اند و مدافعان سلامت در این مدت فرصت استراحت و تجدید قوا نداشته‌اند و اگر مردم سنگر مقابله با ویروس را ترک کنند،مدافعان سلامت به تنهایی قادر به محافظت از جان خیل آسیب‌دیدگان از حملات ویروس نخواهند بود و نواخته شدن زنگ خطر قرمز کرونایی در تمام نگرانی متولیان بهداشت و درمان ‌را بیشتر کرده و بی‌توجهی مردم نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی به ویژه استفاده از ‌ماسک و رعایت فاصله اجتماعی این نگرانی را افزایش می‌دهد.

گرچه تزریق واکسن در حال انجام است،اما رعایت پروتکل های بهداشتی همچنان مهمترین و بهترین عامل برای جلوگیری از ابتلا به کروناست بویژه اینکه به نظر می‌رسد نوع دلتا که این روزها زیاد از آن سخن گفته می‌شود،از انواع پیشین خطرناک‌تر است و حتی کسانی که قبلا مبتلا شده‌اند یا حتی کسانی که واکسن زده اند نیز در برابر این نوع ویروس،ایمنی کامل ندارند و نوع جهش یافته آن با نوع دلتا پلاس وارد شده و جان مردم را می گیرد.

‌‌استان‌ دچار بحران شده‌ و همگی به رنگ قرمز درآمده‌اند و از طرفی ‌رؤسای بیمارستان‌ها همچنان از طغیان موج پنجم کرونا ‌نگرانی می‌کنند‌ چرا که وضعیت کشور لحظه به‌ لحظه سخت‌تر می‌شود و کمبودهای دارویی،معطلی‌های چند ساعته در اورژانس و تریاژ بیمارستان‌ها و احتمال خوابیدن مریض‌ها پشت درهای بیمارستان‌ها آژیر قرمز را به صدا درآورده است و پزشکان متخصص عفونی با توجه به رویت شواهد موجود و روند پذیرش بیماران بستری هشدار می‌دهند که اگر مردم رعایت نکنند و مسئولان وظایف را انجام ندهند شرایط از آنچه هست به مراتب بدتر خواهد شد.

قطعا با ادامه این روند،در روزهای آینده همچنان هم افزایش تعداد مبتلایان و هم افزایش میزان مرگ و میر را شاهد خواهیم بود، زیرا واقعا میزان رعایت پروتکل‌ها کم است.نمی‌دانیم چه اتفاقی افتاده،آیا ترس مردم نسبت به بیماری ریخته است،خسته‌اند یا چه اتفاق دیگری افتاده که پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کنند.

در حال حاضر در بسیاری از کشورها،علی‌رغم واکسیناسیون باز هم پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند.به عنوان مثال کشوری مانند انگلیس واکسیناسیون را به خوبی انجام داده،اما اکنون مجددا قرنطینه اعلام کرده است.

موضوع نشان می‌دهد که هر اقدامی هم که در برابر این ویروس انجام می‌دهیم،باز هم باید ماسک بزنیم،فاصله‌گذاری را رعایت کنیم و پروتکل‌های بهداشتی را جدی بگیریم.

در حال حاضر ۲۲۱ بیمار بد حال مبتلا به کرونا در بخش مراقبت‌های ویژه (آی سی یو) مراکز درمانی گلستان بستری هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان اعلام کرد:هم اکنون دوهزار بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی گلستان بستری هستند.

دکتر عبدالرضا فاضل افزود:از این تعداد ۲۲۱ نفر بد حال هستند و در آی سی یو تحت درمان قرار دارند و ۸۶ نفر از آنان با دستگاه ونتیلاتور نفس می‌کشند.

وی‌همچنین تصریح کرد:حدود یک هزار و ۵۰۰ تا دوهزار بیمار نیز روزانه برای تزریق داروی درمان کرونا مانند رمدسیویر به مراکز درمانی مراجعه می کنند و پس از تزریق به خانه می روند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی گلستان گفت:روند ابتلا و بستری بیماران کرونایی در این استان همچنان افزایشی است و هر روز به تعداد مبتلایان بدحال افزوده می‌شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: ظرفیت بیمارستانی برخی شهرهای گلستان به طور کامل پر شده و در حال حاضر برخی مراکز با کمبود تخت،اکسیژن،دارو و سرم ویژه درمان بیماران کرونایی مواجه هستند.

فاضل با اشاره به تسریع در روند تزریق واکسن کرونا در استان بیان داشت:تا پایان روز گذشته ۳۰۵ هزار و ۲۶۹ دٌز واکسن کرونا به گروه‌های هدف،واجدین شرایط و افراد دارای شرایط سنی در استان تزریق شده که از این تعداد ۴۶ هزار و ۷۰۹ دُز آن مربوط به مرحله دوم است.

وی در پایان تاکید کرد که برگزاری مراسم عزاداری به غیر از تدفین در آرامستان‌های استان تا اطلاع بعدی ممنوع است
فاضل با توجه فرا رسیدن ماه محرم و ابراز ارادت مردم به امام حسین (ع) گفت:اگر مردم در شب‌های محرم پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکنند همچنان درگیر پیک پنجم و بحران کرونا باقی خواهی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − 18 =

کلید مقابل را فعال کنید