کد خبر:8239
پ

لایروبی خلیج گرگان اقتصاد ساکنان این منطقه را متحول می‌کند

  به منظور اطلاع رسانی شفاف اصحاب رسانه گلستان از پروژه علاج بخشی خلیج گرگان بازدید کردند. به گزارش خبرنگار تحرک نو از گرگان؛ به منظور اطلاع رسانی شفاف،جمعی از اصحاب رسانه، فرمانداران و مدیران دستگاه های اجرایی از روند لایروبی کانال های منتهی به خلیج گرگان انجام شد. عملیات علاج بخشی خلیج گرگان با […]

 

به منظور اطلاع رسانی شفاف اصحاب رسانه گلستان از پروژه علاج بخشی خلیج گرگان بازدید کردند.

به گزارش خبرنگار تحرک نو از گرگان؛ به منظور اطلاع رسانی شفاف،جمعی از اصحاب رسانه، فرمانداران و مدیران دستگاه های اجرایی از روند لایروبی کانال های منتهی به خلیج گرگان انجام شد.

عملیات علاج بخشی خلیج گرگان با دستور ریاست جمهوری در سفر به استان گلستان وارد فاز عملیاتی شد و زیر نظر سازمان بنادر و دریانوردی با تلاش قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا در حال انجام است که این پروژه تاکنون پیشرفت ۶۳ درصدی داشته است.

در این عملیات اجرایی با قراردادی به مبلغ ۲۸۴ میلیارد تومان، تاکنون ۲۰۰ میلیارد تومان تخصیص یافته و ۲ دستگاه لایروب، ۱۹ بیل مکانیکی، ۲۶ کمپرسی، یک بلدوزر و ۲ دستگاه لودر در حال انجام کار هستند.

بر اساس قرارداد فی مابین مقرر شده است لایروبی این کانال در خرداد ۱۴۰۲ به پایان برسد.

مدیرکل سیاسی انتخابات استانداری گلستان گفت: تکمیل طرح لایروبی خلیج گرگان به عنوان یکی از وعده‌های رییس جمهور در سفر استانی، اقتصاد ساکنان پیرامونی این زیستگاه را با رشد و تحول روبه‌رو خواهد کرد.

هادی احمدی در جریان بازدید فعالان سیاسی و رسانه‌های گلستان از روند لایروبی خلیج گرگان در منطقه آشوراده اظهار کرد: دولت به شدت پیگیر تکمیل این طرح در زمان‌بندی مقرر است و با تخصیص به موقع اعتبارات، تلاش می‌کند آرزوی دیرینه ساکنان گلستان در احیای این پهنه آبی را برآورده کند.

وی بیان کرد: در حال حاضر و با گذشت یکسال از آغاز طرح، لایروبی به پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصد رسیده و انجام آن با سرعت و قدرت ادامه دارد.

مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری گلستان افزود: دولت سیزدهم به عنوان دولتی صادق‌الوعده به عهد خود با مردم پایبند است و خود را به رفع کمبود و مشکلات آنان متعهد می‌داند.

احمدی ادامه داد: اتمام طرح لایروبی خلیج گرگان به رونق اقتصادی و کسب و کار ساکنان مناطق پیرامونی و افزایش درآمد آنان منجر خواهد شد.

وی اظهار امیدواری کرد با به‌جریان افتادن آب در خلیج گرگان، پای گردشگران بیش از گذشته در منطقه باز شود و درآمد حاصل از آن گلستان را برخوردار کند.

پس از حضور آیت الله سید ابراهیم رییسی در خلیج گرگان در اسفند ماه سال ۱۴۰۰، وی دستور فوری آغاز لایروبی و رسوب‌برداری از کانال‌های سه‌گانه منطقه را صادر کرد و پس از مدت کوتاهی با هماهنگی سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان مجری و قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا به عنوان پیمانکار، مرحله نخست این عملیات آغاز شد که برای انجام آن از اواخر مردادماه ده ها دستگاه ماشین آلات سنگین برای لایروبی وارد کانال آشوراده شدند.

قرارداد ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریالی بین سازمان بنادر به عنوان کارفرما و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا به عنوان مجری بسته شده و تاکنون ۱۰ هزار میلیارد ریال از محل اعتبارات مدیریت بحران به این پروژه تخصیص یافت.

با وجود توجه دولت سیزدهم به مطالبه مردم گلستان برای نجات خلیج گرگان، مدنظر قرار دادن پایش لحظه ای تغییرات خلیج گرگان و استفاده از این داده ها در اجرای طرح های نجات بخشی، همراه کردن جوامع محلی برای مشارکت و استفاده از ارتباطات بین المللی در سطح ملی و استانی به ویژه با کشورهای همسایه خزر و به ویژه روسیه مورد تاکید علاقه مندان به محیط زیست است.

خلیج گرگان از لحاظ موقعیت جغرافیایی در جنوب شرقی دریای خزر و حوزه شهرستان های بندرترکمن، بندرگز، نوکنده و بهشهر از ۶۰ کیلومتر طول و حداکثر ۱۲ کیلومتر عرض برخوردار بوده و دارای امتداد شرقی – غربی است.
خلیج گرگان یکی از بزرگترین مخازن آب شیرین متصل به دریای خزر نیز هست و تداوم زندگی بسیاری از جانداران در بزرگ‌ترین دریاچه زمین به اتصال آن با دریا وابسته است.

این پهنه سال‌هاست که گرفتار چالش‌هایی از جمله کمبود آب برای تجدید حیات آبزیان، شکار بی رویه، لایروبی نکردن کانال های آبرسان، افزایش تعداد آب بندان و مزارع پرورش ماهی در بالا دست شده و این عوامل بر بحرانی شدن شرایط منطقه افزوده و ضرورت تلاش برای حل آن را جدی تر کرده است.

ثبت خلیج گرگان در سال ۱۳۵۴ به همراه تالاب میانکاله و لپو زاغمرز در استان مازندران به‌ عنوان نخستین مجموعه تالاب بین‌المللی جهان در فهرست تالاب‌های کنوانسیون رامسر ثابت کرد این خلیج و نواحی اطراف آن یک مجموعه ارزشمند زیست ‌محیطی است که علاوه بر حفظ چرخه زیست دریای خزر در معیشت جوامع محلی اثرگذاری مستقیم دارد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × دو =

کلید مقابل را فعال کنید