اعتبار صفر آبرسانی در برخی نقاط گلستان
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان گلستان از اجرای طرحهای ضربالاجلی برای تامین آب شرب مردم استان خبر داد. به گزارش پایگاه خبری از گرگان،سیدمحسن حسینی اظهار کرد:اقدامات اضطراری برای تامین آب شرب مردم استان گلستان در دستورکار است، یکی از کارهای میان مدت استفاده از آبهای سطحی است. وی تصریح کرد:در افق ۱۴۲۵ آب مورد […]
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان گلستان از اجرای طرحهای ضربالاجلی برای تامین آب شرب مردم استان خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری از گرگان،سیدمحسن حسینی اظهار کرد:اقدامات اضطراری برای تامین آب شرب مردم استان گلستان در دستورکار است، یکی از کارهای میان مدت استفاده از آبهای سطحی است.
وی تصریح کرد:در افق ۱۴۲۵ آب مورد نیاز شرب استان تقریبا ۲۰۰ میلیون مترمکعب است که بنا داریم ۶۰ میلیون مترمکعب از سدها، ۵۵ میلیون مترمکعب از دریا و مابقی از آب چاهها برای تامین آب شرب استفاده کنیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان در خصوص شیرینسازی آب دریا برای تامین آب شرب مردم استان تصریح کرد: این موضوع حدود سه سال در استان مطرح شده است، برای آب شرب و شیرینسازی آب دریا دو تخصیص اعتباری اخذ شده است، همین روزها نشستی با آب و فاضلاب استان خواهیم داشت که سازوکارهای لازم در این زمینه تمهید شود.
حسینی با اشاره به اینکه برای شیرینسازی آب دریا نیاز به مطالعات داریم، افزود: در استان گلستان مجموع آب تجدیدپذیر اعم از آبهای سطحی و زیرزمینی ۲.۵ میلیون مترمکعب است که با شیرینسازی آب دریا میزان آب قابلبرنامهریزی در استان ۳.۵ میلیون مترمکعب خواهد بود.
وی وظیفه آبرسانی به نقاط مختلف به عهده شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور است، اظهار کرد: تامین آب شهری و روستایی طبق اساسنامه به این شرکت واگذار شده است، با توجه به اینکه شرکتهای آب و فاضلاب برخی استانها توان کافی در اجرای طرحهای آبرسانی نداشتند اجرای آن به شرکتهای آب منطقهای واگذار شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان ادامه داد: یکسری طرحهای آبرسانی مازندران توسط شرکت آب منطقهای انجام شد و برخی طرحها باقی مانده است، اکنون وقت آن رسیده که طرحهای آبرسانی به شرکت آب و فاضلاب انتقال یابد، توان مهندسی آنها بعد از ادغام افزایش یافت و کارها تسهیل شده است.
حسینی با تشریح وضعیت طرحهای آبرسانی در استان گفت: برای طرحهای آبرسانی گرگان طی سالهای ۱۳۹۶ الی ۱۳۹۹ حدود ۲۶ میلیارد تومان اعتبار تخصیص پیدا کرد.
وی افزود: برای ۶ طرح آبرسانی در شهرستانهای کلاله، آزادشهر، رامیان، نوار مرز، گرگان، بندرترکمن و گمیشان در سال ۱۳۹۶ میزان ۱۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص پیدا کرد، در سال ۱۳۹۷ اعتبار ۱۸ میلیارد تومان، در سال ۱۳۹۸ اعتبار ۱۱ میلیارد تومان و در سال ۱۳۹۹ اعتبار ۱۴ میلیارد تومان به طرحهای آبرسانی اختصاص یافت.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان بیان کرد: اکنون ما اگر بخواهیم یک چاه حفر کنیم تقریباً ۵ میلیارد تومان برای ما هزینه میشود، سال گذشته ۳.۵ میلیارد تومان برای حفر چاه هزینه کردیم که اوج فاجعه معلوم است.
حسینی با اشاره به اینکه در برخی نقاط استان تخصیص اعتباری برای آبرسانی صفر است، گفت: در حال حاضر اعتبارات طرحهای آبرسانی شرکت آب منطقهای از ۱۴ میلیارد تومان به ۱۱۹ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است، البته همینطور تلاشها باید مضاعف شود تا پروژهها زودتر به بهرهبرداری برسد.
به گفته وی؛برای طرحهای آبرسانی در شهرستان گرگان ۵۷ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که آب شرب مردم تامین و مشکلات این حوزه به حداقل برسد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان بیان کرد: برخی دوستان به دلیل مشغلههای زیادی که دارند مسائل را فراموش میکنند، در مهرماه سال گذشته جلسه مفصلی با حضور وزیر نیرو، استاندار و نمایندگان استان برگزار شد، یکی از بحثها این بود که ۲۰ حلقه چاه اضطراری توسط شرکت آب و فاضلاب حفر شود که ۱۰ حلقه برای گرگان و ۱۰ حلقه برای شهرهای دیگر بود.
حسینی ادامه داد: در آن جلسه مقرر شد آب و فاضلاب نسبت به جانمایی اقدام اجرا کند، در این راستا قرار شد ۳۰ میلیارد تومان اعتبار را وزارت نیرو بدهد و ۲۰ میلیارد تومان را استانداری تامین کند، از ۱۰ حلقه چاه برای گرگان تعداد هفت حلقه جانمایی شد.
وی گفت: برخی این موضوع را مطرح میکنند که آب منطقهای سال گذشته باید ۲۰ حلقه چاه حفر کند در حالیکه اجرای آن در حوزه آب و فاضلاب است و آنها به خاطر کمبود اعتبارات نتوانستند تعهدات خود را اجرا کنند و به جای ۳۰ میلیارد تومان اعتبار فقط ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار به آنها تخصیص پیدا کرد