۸۵ درصد از خاکهای گلستان زیر ۲ درصد مواد آلی دارند
نیلوفر احمدی، پایگاه خبری، تحلیلی تحرک نو، مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان گفت: ۸۵ درصد خاکهای کشاورزی که در استان گلستان وجود دارد، دارای کمتر از ۲ درصد مواد آلی است. سید صمد ضیائی عصر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ۸۵ درصد خاکهای کشاورزی که در استان گلستان وجود دارد، […]
نیلوفر احمدی، پایگاه خبری، تحلیلی تحرک نو، مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان گفت: ۸۵ درصد خاکهای کشاورزی که در استان گلستان وجود دارد، دارای کمتر از ۲ درصد مواد آلی است.
سید صمد ضیائی عصر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ۸۵ درصد خاکهای کشاورزی که در استان گلستان وجود دارد، دارای کمتر از ۲ درصد مواد آلی است، ۱۵ درصد دیگر خاکهایی هستند که روزی جنگل بودند و هماکنون تبدیل به خاک زراعی شدند، میزان مواد آلی در آنها نیز بین ۱.۵ تا ۲ درصد است.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان افزود: توسعهنیافتن کشاورزی حفاظتی در کشور خشک و نیمهخشک ایران، موجب فقر ماده آلی خاک شده است.
وی با بیان اینکه خاک مناسب برای کشاورزی خاکی است که دارای ۵ درصد مواد آلی باشد، تصریح کرد: بهازای هر یکدهم درصد افزایش مواد آلی خاک، باتوجهبه نوع محصول بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ کیلوگرم افزایش محصول خواهیم داشت. با افزایش مواد آلی خاک، قابلیت نگهداری آب و مواد غذایی نیز بهبود مییابد.
ضیائی با اشاره به اهمیت خاک در تأمین غذا و ادامه زندگی موجودات زنده افزود:۲ هزار سال زمان میبرد تا ۲ سانت خاک کشاورزی شکل بگیرد اما متأسفانه خاک در کشور ما بهراحتی از بین می رود که باید موضوعات در ارتباط با حفظ خاک مانند کشاورزی حفاظتی، تناوب مناسب، مرتعداری و و چرای دام و دیگر موارد با همافزایی تمام بخشها در دستور کار قرار گیرد.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان گفت: خاک کشور ما ازنظر مواد آلی برای رشد گیاهان بسیار ضروری است و متأسفانه به دلیل گرانی این کودها بسیاری از کشاورزان توان خرید و مصرف آن ندارند.
ضیایی تأکید کرد: برداشت عناصر غذایی خاک در فرایند تولید محصولات کشاورزی از یک سو و تأمین نکردن کودهای موردنیاز کشور (بهویژه انواع فسفری و پتاسیمی) از سوی دیگر موجب تخلیه بنیه عناصر غذایی خاک شده است، به طوری که بر اساس دادهها از طرح پایش خاک حدود ۷۰ درصد از خاکها، دچار کمبود فسفر هستند و ۳۵ درصد از این خاکها دچار کمبود پتاسیم و ۵۰ درصد کمبود آهن و روی دارند.