کاهش منابع شبکه بانکی صف متقاضیان وام تولید را طولانی کرده است
زندی به نقل ازکسب وکارنیوز،عبدالمجید شیخی، اقتصاددان:با توجه به اینکه تولید چرخ اقتصاد کشور را به حرکت در می آورد باید برای تامین مالی آن راهکارهای قابل اجرایی وجود داشته باشد. در چند سال اخیر نحوه تامین مالی تولید درست نبوده و یا اگر تامین مالی هم صورت گرفته درست و بجا نبوده است. 🔹بانک […]
زندی به نقل ازکسب وکارنیوز،عبدالمجید شیخی، اقتصاددان:با توجه به اینکه تولید چرخ اقتصاد کشور را به حرکت در می آورد باید برای تامین مالی آن راهکارهای قابل اجرایی وجود داشته باشد. در چند سال اخیر نحوه تامین مالی تولید درست نبوده و یا اگر تامین مالی هم صورت گرفته درست و بجا نبوده است.
🔹بانک اطلاعاتی برای آن دسته کسب و کارهایی که نیاز به سرمایه در گردش و تامین مالی داشته اند کافی نیست و البته کامل هم نیست. بنابراین بدون شناسایی درست واحدهای تولیدی نیازمند و شایسته نمی توان این گره را باز کرد.
🔹یکی از ضرورتهای اصلاح نظام بانکی برای توسعه اقتصاد جلوگیری از تخصیص منابع پولی به بخش مجازی یا همان دلالی و در مقابل هدایت منابع به سمت بخش حقیقی اقتصاد است. اگر نظام بانکی کشور منابع مالی خود را از بخش مجازی بگیرد و وارد بخش واقعی اقتصاد کند قطعا مسیر راحت و روشنی را به روی رشد و توسعه تولید و به تبع آن رونق اقتصادی کشور ایجاد کرده است.
🔹البته در کنار حمایت مالی نظام بانکی از تولید، تسهیل فضای کسب و کار نیز موضوع مهمی است که بخش قابل توجهی از آن را باید در حذف بروکراسیهای دست وپا گیر توسط دولتها دنبال کرد. این یعنی دولتها نیز در کنار نظام بانکی موظف هستند از کارآفرینان حمایت کنند.
🔹هرچند نقدینگی هم نباید بیشتر از گردش کالای تولید شده باشد. زیرا اگر این اصل رعایت نشود ارزش پول افت می کند و خود به عاملی برای ایجاد تورم تبدیل میشود. در شرایط تورمی خلق پول و گردش آن افزایش می یابد. رشد بالای نقدینگی در ایران مربوط به دو دهه گذشته است. زیرا به ازای رشد نقدینگی تولید و گردش کالا افت داشته است.
🔹زیرا فرایند تولید در کشور یک فرایند مانع زا است. اگر موانع کسب و کار برداشته شود حجم کالا و خدمات نیز افزایش پیدا میکند. دولت باید بخش خصوصی را فعال کند تا تولید کالا و خدمات افزایش پیدا کند. هم اکنون باید خلق نقدینگی توسط بانکها متوقف شود. در سال های گذشته سرمایه گذاری بخش حقیقی در اقتصاد رشد نکرده و به واسطه آن تولید کالا و خدمات نیز رشد نکرده است، از این رو بهترین راهکار مدیریت نقدینگی است.